Om Gro-Lisbeth

Dette er litt om meg  😀 

         

Som du kanskje vet heter jeg Gro-Lisbeth Ryland (tidligere Nilsen) også kjent som Groders. Er født og oppvokst i Onsøy, ett lite tettsted utenfor Fredrikstad, bor idag i Halden.
Min store hobby er skyting. I min oppvekst har det bestandig vært skyting, våpen, konkurranser og jakt. Jeg har vært med på jakt og konkurranser fra jeg knapt kunne gå. Siden jeg er oppvokst med dette har jeg lært det å respektere våpen, for hvor farlig det er, men også hvor lærerikt og moro det er.
Da jeg var 10 år ville jeg lære meg å skyte for “alvor”. Jeg begynte med luft rifle, som aktivitets kvelder på barneskolen. Dette holdt jeg på med det i 4 år. Da var jeg for gammel til å fortsett med dette på barneskolen.
Jeg begynte da litt med miniatyrskyting og lerdue skyting. Men det ble aldri noe konkurranser ut av dette.
Det var ikke før sommeren -92 det begynte for alvor.
Jeg skulle “bare” bli med pappa’n min på pistol banen til Fredrikstad Sportskyttere en kveld. Hadde da ingen planer om å skyte den kvelden, men pappa hadde andre planer….. Når vi kom fram gikk han bort å ordnet et klubbvåpen og ammo til meg. Jeg viste jo hvilken ende som er den farlige, så jeg fikk da “bare” en innføring i åssen jeg skulle forholde meg til de andre skytteren. Det var jo selvsagt litt mer, men det gidder jeg ikke å skrive om her.
Jeg ble da “frelst” for pistolskytingen etter denne kvelden. Siden da har jeg drevet aktivt med pistolskyting. Året etter deltok jeg på mitt første NM og sidene den gang har det blitt noen NM deltagelser.

Jeg har vært heldig å fått lov til å representere Norge ved flere anledninger i World Cup og internasjonale mesterskap. Merittene mine finner du i menyen til venstre.
ISSF data: http://www.issf-sports.org/athletes/athlete.ashx?personissfid=SHNORW2011197401
Min beste plassering er 9 plass i WC i Milano, her satt jeg også pers med 580 på sportspistol. Hun som kom på 8 plass hadde samme poengsum som meg, men med en dårligere siste serie på meg ble hun dømt føre meg og kom også til finalen (de 8 beste går til finale).
Ellers er jeg stolt av å ha klart 25 NM gull som senior i 2013 (pluss 1 som junior) og totalt 46 medaljer i NM indivuelt. Med lag medaljer fra NM nærmer jeg meg nå nesten 90 medaljer både individuelt og på lag skyting i NM. På lag har jeg medaljer både i pistol og viltmål. Så neste mål er 50 medaljer i individuelt i NM og totalt 100 med både lag og individuelt 😉

November 2003 ble jeg alvorlig syk og måtte holde meg i ro en lang periode, hvor jeg da ikke kunne skyte. Brukte denne “ledige” tiden til å lære mer om skyting. Studerte på Norges Idrettshøgskole i 2 år på deltidsstudie “Idrettsledelse skyting”. Det jeg har lært i disse 2 årene kan jeg bruke i min egen skyting, men også ønsker jeg å bruke min erfaring på andre som trener. Drømmen er jo å leve av skyting, noe som veldig få i Norge kan…
Min store plan var å kvalifisere og delta i de olympiske leker i London 2012. Dette har dessverre ikke gått som planlagt da jeg etter blodpropp i 2003 fikk ME også. Jeg har derfor ikke kunne satset slik jeg gjorde, helsa bestemmer når jeg klarer å trene og konkurrere. Men jeg har overhode ikke gitt opp drømmen og igjen kunne representere Norge internasjonalt!
Føler at jeg sitter inne med en del kunnskap om pistolskyting og ønsker bruke en del tid på å være pistoltrener.

Jeg har også tatt Trener 2 kurs i Norges Skytterforbund, da jeg ønsker å bli trener. Har vært både mentor og trener for flere utøvere. Idag bruker jeg min erfaring og kunnskap på medlemmer i Halden Pistolklubb og evt andre som ønsker det. Planen er å ta trener 3 kurs når det kommer neste gang i NSF.

Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt. https://www.facebook.com/groders

Litt teknisk data:
Jeg bruker en Unique Des-96U på sportspistol og en Feinwerkbau P-34 på luft. Overhode ikke noen nye våpen, men jeg føler disse passer meg.

Mine pers’er:      
VM Fin (Sportspistol) Milano 2002 580
VM grov Trondheim 1997 530
Luft Baltic Cup 2002 378
Standard Løvenskjold 2000 562
Hurtig Fin Torpmoen 2001 590
Hurtig Grov Kjeller   573
Fri pistol NIH 1995 365
Silhuett Karmøy 2004 530
NAIS Fin Halden 2013 297
Translate »

Pin It on Pinterest