I november og desember er det 4 stevner som danner grunnlaget for uttak til EM luft i februar 2018. EM luft foregår i tidsrommet 16.02.2018 – 26.02.2018 i byen Györ i Hungary. Det er EM i rifle, pistol og viltmål 10 meter luft. Infomasjon om EM finner du her.

EM luft 2018, uttakskriterier
Til dette EM blir det gjennomført fire uttaksstevner for både pistol og rifle. Stevnene er for alle juniorer og seniorer, som ønsker å kjempe om en plass i EM-troppen. Vi ønsker å fylle opp alle plasser ledige for Norge i alle øvelser, men prestasjonene i uttaksstevnene avgjør om det skjer.

 

Les here artikkelen om uttakskriterier her.

Informasjon om uttakstevnene 9-10 desember finner du her.

Resultater fra de 2 foregående uttakstevnene finner du her.

Ingen endring i uttaksstevner
Øvelsesprogrammet i EM-uttaksstevnene til helga blir ikke endret, selv om antall skudd økes fra 40 til 60 på både luftpistol og luftrifle i EM.

 

Først i dag tirsdag har vi fått endelig bekreftet at EM-programmet endres for både junior og senior. Alle kvinner skal skyte samme program som menn på pistol, rifle og viltmål. Sportssjef satte umiddelbart i gang et arbeid for å kunne ta en rask avgjørelse om dette skulle ha betydning for siste del av EM-uttaksstevnene på rifle og pistol.

 

De to tillitsvalgte på Skytterlandslaget har på kort varsel i dag innhentet synspunkter fra landslagsutøvere. I tillegg har landslagstrenere, toppidrettskomiteens medlemmer, forbundskontorets ansatte og andre involverte fått uttale seg og vært en del av diskusjonene i dag. Det er på bredt grunnlag vi tar en rask avgjørelse.

 

Les alt om årsak til det ikke blir endringer til helgens uttakstevner her.

Uttakskriterier for EM luft 2018

Alt om EM 2018 her.

ISSF Executive Committee met in Munich (GER)

Likestilling – og mye mer fra ISSF

Translate »

Pin It on Pinterest