våpenpuss

Demontering av en Unique mod L

Det er like mange meninger som skyttere når det kommer til hvordan enn skal pusse våpen. Men en ting er sikkert, våpen må pusses for at det skal fungere optimalt. 

Sikkerhet først, så husk å sjekke våpenet at det er tomt for ammunisjon før du demonterer det!

Hvis du ikke tar en våpenpuss innimellom vil enkelte deler slite fortere enn normalt. Du vil heller ikke oppdage hvis noen av delene er slitt og trengs å byttes ut. 

Hvis du tar våpenpuss rett før konkurranse husk å testskyte, slik at du er sikker på at du har montert våpenet riktig etter våpenpuss og alt fungerer. 

våpenpuss

Eksempel på pussesett

Av utstyr du trenger holder det lenge med et slikt pussesett som fåes kjøpt, husk på å kjøpe til den kaliberen du våpen i.  Selv er jeg glad i å bruke en børste som set ut som en tannbørste, men har bust i begge ender. Med denne kommer jeg til nesten over alt.

Pussebørste

Nedenfor har jeg samlet noen linker og YouTube filmer som er en grei begynnelse når du skal pusse ditt våpen første gang. 

 

Arne Nohlberg har skrevet flere gode artikler om vapenvård som det heter på svensk, alle artiklene finner du her: https://arnenohlberg.wordpress.com/category/vapenvard/

Artikler om våpenpuss av DFS:

Puss av kaliber 22LR: https://www.dfs.no/opplaring/fagstoff/vapen-og-lading/puss-av-kaliber-.22/
Vedlikehold våpen:  https://www.dfs.no/hjemmesider/vest-finnmark-skyttersamlag/Porsanger2/ungdom—listeside/vedlikehold/

Andre nyttige artikler på skivebom: Tips for å kjøpe våpen og Valg av 22lr konkurranse pistol

Translate »

Pin It on Pinterest