Som skytter er vi underlagt lover og regler om doping både på trening og i konkurranse. Det er de samme lover og regler for alle som driver med idrett. Dette gjelder også for treningssenter, det kan komme dopingkontroll der som alle andre steder i idretten. Det er ikke bare medisiner som kan inneholde doping, men også kosttilskudd. Det er til en hver tid utøveren selv som er ansvarlig for at han/hun ikke tar medisiner eller kosttilskudd som inneholder doping. Er du i tvil ta kontakt med fastlege eller AntiDoping Norge.
Antidoping Norge har lagt ut følgende om dopinlisten for 2018:
Fredag 29. september publiserte WADA dopinglisten for 2018. Dopinglisten, som omtaler hvilke stoffer og metoder som er forbudt i og utenfor konkurranse, ble godkjent av WADAs Executive Committee 24. september og trer i kraft 1. januar 2018.
– Det er viktig at utøvere og deres støtteapparat tar seg tid til å se over listen, og at de tar kontakt med sine respektive antidopingorganisasjoner dersom de er i tvil om et stoff eller en metode er forbudt eller ikke, sier WADA-president Sir Craig Reedie til organisasjonens hjemmeside.
Dopinglisten 2018: Les og last ned her!
Sammendrag: De viktigste endringene
Omfattende prosess
Den årlige revideringen av dopinglisten ledes av WADA og starter med et innledende møte i januar. De påfølgende ni månedene samler WADAs ekspertgruppe informasjon, hører på innspill fra interessenter og legger frem forslaget til ny liste for WADAs komité for helse, medisin og forskning (HMR).
Det er denne komiteen som gjør sine anbefalinger til WADAs Ecexutive Committee, som til slutt godkjenner listen på sitt møte i september.
– Når listen revideres, undersøker ekspertene vitenskapelig og medisinsk forskning, trender og etterretning samlet fra politi og legemiddelselskaper for å ligge i forkant av de som prøver å lure systemet, sier generaldirektør Olivier Niggli.
For at et stoff eller en metode skal havne på listen, må det oppfylle to av følgende tre kriterier: 1. Har potensial til prestasjonsforbedring, 2. Utgjør en helserisiko før utøver, 3. Skader idrettens anseelse.
Kilde: antidoping.no
Les også: Doping